Zien-Handelen-Leren

Zien-Handelen-Leren

Niet afwachten, maar oplossen

Zien-Handelen-Leren biedt praktische handvatten om de proactiviteit binnen organisaties een boost te geven. Waar Spoor jij wel? voornamelijk over bewustwording gaat, is deze training meer op beweging gericht. Want als je eenmaal hebt gevoeld dat je invloed hebt op de veiligheid en het werkklimaat, is het eigenlijk gewoon een kwestie van dóén: stappen maken en de regie pakken. Proactief en effectief.

Zien

Wat gebeurt er om je heen? Heb je er aandacht voor? Wat vind je ervan? Ben je je bewust van de risico’s en weet je hoe je ze kunt oplossen?

Handelen

Wat doe je met wat je hebt gezien? Leun je achterover, of steek je je handen uit de mouwen en neem je je verantwoordelijkheid?

Leren

Wat heb je geleerd van je handelen? Wat kunnen anderen ervan leren, en wat leer jij van anderen? Deel je je ervaringen en praat je erover?

zien-handelen-leren

Modulair traject

Zien-Handelen-Leren is een modulair traject dat bestaat uit drie workshops waarin steeds een van de drie kernelementen centraal staat: Zien, Handelen of Leren. De workshops zijn interactief, en altijd staat de vraag van de deelnemers centraal. Waar lopen ze tegenaan bij hun dagelijkse werkzaamheden? En wat hebben ze nodig om de training zinvol te maken? De antwoorden op die vragen krijgen extra lading bij het Handelen-gedeelte, meestal een (bouw)activiteit met een spelelement. Want als je moet samenwerken, merk je pas echt wat er gebeurt als je de bril van een ander opzet. En als je dat eenmaal weet, kun je nog maar één ding doen: dóén.

Wat anderen zeggen

‘Z-H-L is net zo eenvoudig als A-B-C (Always Be Careful).’

– André van der Grift, ondernemer

‘Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat Zien-Handelen-Leren werkt en dat het concept zo eenvoudig is dat het je nooit meer loslaat. Wat je ook doet, waar je ook werkt, 24/7.’

– Arrèn van Tienhoven, Arcadis