Spoor jij wel?

Jij bepaalt je werkklimaat

De eerste stap naar een fijne en veilige organisatie is bewustwording. Patronen doorzien, gewoontes doorbreken en elkaar met een knipoog durven vragen: hé, spoor jij wel? Waarom doen we dat eigenlijk zus, en niet zo? En is het niet handiger om het eens op een andere manier te proberen? Allemaal om te voorkomen dat de boel ontspoort, en om meer menselijkheid en contact te creëren.

Als collega’s elkaars ‘bril’ opzetten, ontdekken ze vaak dat hun eigen interpretatie van de werkelijkheid niet per se de enige is. Managers realiseren zich bijvoorbeeld dat hun aan het bureau bedachte plannen in de praktijk helemaal niet haalbaar zijn, en mensen van de werkvloer komen erachter dat de directie meer ballen in de lucht moet houden dan ze dachten. Ze gaan begrijpen dat er geen beweging komt als de radertjes niet in elkaar vallen.

Verantwoordelijkheid

Door met een andere bril naar je werkplek te kijken, ontstaat er een nieuw bewustzijn en wederzijds begrip. Medewerkers gaan inzien dat ze zelf een belangrijk aandeel hebben in hun eigen werkomgeving. Dat is de kern van Spoor jij wel?: je verantwoordelijkheid nemen en voelen dat je invloed hebt. Zodat je vervolgens samen in actie kunt komen.

Plezier & aandacht

Elkaar helpen op een positieve manier.

Durf & motivatie

Stappen nemen naar meer lef en ambitie.

Impressie